pravidelná setkání Psí bible v praxi s GARANCÍ vrácení peněz!!

Ani partnera nenaučíte ZÁKAZ

Prosím nejdřív naučte svého partnera jakýkoli ZÁKAZ - nedělej to, nesmíš, nemluv, atd. Má to jednu podmínku. Partner nechápe slova jako formu komunikace ani nechápe význam slov. Jestli potřebujete mluvit, tak pouze a jen: bla bla, bla bla bla. Toho druhého samozřejmě milujete nebo to aspoň tvrdíte (stejně jako u psa). 

  • Partner nedělá to co chcete! Takže opravdu budete cukat vodítkem s vědomím, že jste ho správné chování nenaučili (přivolání, chůze na vodítku, sedni, atd.)? 
  • Partner dělá to, co nechcete! Opravdu bude opět cukat vodítkem nebo pracovat s hlasem a očekávat nebo spíš tvrdit, že tomu partner rozumí? 

Zákaz můžete naučit jen jako kombinaci hlasu, cuknutí a trestu. Výsledkem je spolupráce s cílem vyhnout se trestu. 

Ano, partner i pes si spojí cuknutí, tón hlasu s tím, že něco je špatně, ale naprosto neví PROČ, naprosto neví co je špatně, naprosto neví co má dělat a vůbec neví co bude dělat příště. Jen má hrůzu, že když to neudělá, přijde trest. 

Pro ty méně inteligentní to zkuste s partnerem, kterého právě balíte. Pro některé učit zákaz manželku, manžela nebo dítě nemusí být problém :(

Ideální je, si pozice vyměnit. Nechte Vašeho partnera, ať Vás naučí zákaz. Co zjistíte!! Že vlastně úplně přesně nevíte, čeho se zákaz týká. Nevíte co máte dělat a rozhodně nevíte co máte udělat příště. Ale máte panickou hrůzu, že přijde trest. 

Celé to učení by mělo mít ještě jednu podmínku. Nemáte představivost, takže jakákoliv změna místa, času a situace pro Vás bude nové chování.

Opravdu to není raketová věda. Jen trocha znalostí a spousta respektu. Pes je rozhodně nejlepší přítel člověka, ale člověk se musí snažit, aby byl nejlepším přítelem psa. Pes není na hraní, není to plyšová hračka ani kačer na tahání. Je to sebevědomý tvor, který má svoje životní potřeby, stejně jako člověk. 

STAČÍ JEN PSA NAUČIT SPRÁVNÉ CHOVÁNÍ a ZÁKAZY NEPOTŘEBUJETE. 

Každý pes má právo a povinnost se snažit, učit s radostí a uspět KAŽDÝ DEN. S úctou Váš Pes domácí a www.klubmodernihopsa.cz